1967 4 door tail light issues - Impala Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical problems

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 07-17-2013, 08:35 PM Thread Starter
 
 
Join Date: Jul 2013
Location: Australia
Posts: 13
 
1967 4 door tail light issues

Hi All,
First post on the forum! i am having some issues after replacing the globes on the left hand tail light on my 67 hardtop (all 3 globes, lights, brake & signal). before i go on everything was working fine previously. so, after changing the globes i have put the sockets back in and have the following problems;

1. dash lights now come on when the brake pedal is pressed
2. left turn signal (intermittently) either dosent work or works but the right signal flashes at the same time!

i have since replaced all the light sockets with new ones (hoping this would fix the problem) and checked the wiring and globes in the rear and all appears ok, but still have the same problem.. if i take the globes back out of the sockets this seems to fix the 2 abovementioned issues on the dash but then obviously have no lights!

any help would be much appreciated!

Thanks Damien
dsikkema is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 07-18-2013, 03:57 AM
Moderator
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 12,376
 
Welcome to the Team Damien!

You are having grounding issues with the tail lamp. Removed the entire tail lamp and reinstall after wire brushing the rust off the car. You will probably need to make new foam gaskets out of pick-up camper shell weather stripping (comes in grey two inch wide rolls of low density plastic that is self adhesive), unless your original white high density foam plastic gaskets can be reused.

Big Dave

Last edited by Big Dave; 07-18-2013 at 07:54 AM.
Big Dave is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 07-18-2013, 06:46 AM
Moderator
 
Join Date: Jan 2007
Location: Lewisburg, Ohio
Posts: 2,909
 
Sometimes you have to run new grounds. These cars always seem have ground problems with the tail and brake lights. Make sure your using 1157 or equivalent bulbs on tail and brake sockets.
dadstoy is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 07-26-2013, 11:03 PM Thread Starter
 
 
Join Date: Jul 2013
Location: Australia
Posts: 13
 
Thanks guys, all sorted.
dsikkema is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Impala Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome