03 impala starting and weird electrical issues - Impala Tech
Troubleshooting Diagnosing problems

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 (permalink) Old 11-04-2009, 04:47 PM Thread Starter
 
 
Join Date: Nov 2009
Location: Vegas
Posts: 1
 
Arrow 03 impala starting and weird electrical issues

I have a 03 impala 3.4 and from time to time have issues starting the car. the red charge box appears then the security light will flash and no turn over. i have to "lie" to the car and hit the hazard light to start it to show that "it's not stolen". . Now today i did the same thing to start because it wouldn't kick over and while driving, i hit the turn signal to make a turn and it buzzed,the flashing slowed for 3 seconds and the light dimmed and then all of the gauges on the dash resetted itself like i was just starting the car for 4 seconds but the engine never stalled or cut itself off. I figure that one possibility could be in the passlock system but can't figure out the other. Any ideas?
nico143 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 11-10-2009, 01:24 PM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Philadelphia, PA
Posts: 464
Blog Entries: 13
 
Send a message via AIM to medisalle
I guess you've stumped the panel, Nico.

Try disconnecting the battery first, for a good 1/2 hour and then re-connecting it so it'll re-set the computer. Other than that, it sounds like you'll need someone to "scope" the PassLock system or the entire electrical system.

Good luck!

'63 Impala Sedan
medisalle is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Impala Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome