04 impala cold start issue - Impala Tech
Troubleshooting Diagnosing problems

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 (permalink) Old 10-06-2011, 03:36 PM Thread Starter
 
 
Join Date: Oct 2011
Location: Evanston, Il
Posts: 1
 
04 impala cold start issue

Im hopeing someone can give me some ideas on this i want to try and work it before the winter really kicks in. I have a 04 impala police version 140,000 miles on it on cold mornings the first time i start up the car sometimes it starts just fine a little longer crank time but after a few seconds of running it begins to sputter and almost stall it makes a lot of noise when this happens and recovers on its own and runs just fine but the last time this happend i accdently pressed the window switch while it was happening and car stalled instantly there is also a little sqeeking on cold starts sounds like it comes from the alternator the sqeek goes away once the engine gets up to operateing temp. i replaced the belt not even 6 month ago when i got the car so im pretty sure its not the belt not even sure if its related to the stalling issue if anyone has any ideas id love to hear them lol thanks
Vendetta is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 10-06-2011, 05:35 PM
Moderator
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 12,372
 
Love to offer some help Aaron, but I'm a carburetor guy. Have no clue about computer controled EFI motors.

This board is for B-bodies (your car is based upon the M-body front wheel drive V-6 body) which includes the Impala, Caprice, Kingswood wagon, as well as the Biscayne, and Bel Air made from 1958 to 1999. Here we talk about beating back rust and trying to find parts that haven't been made in 40 years. Our interests are in hot rodding and restoring old American rear wheel drive, full frame, American made V-8 powered cars.

There may be a Chevrolet technician reading this board that fixes old cars for a hobby that may be able to assist with some advise, but I can not say when or if he will respond.

Big Dave
Big Dave is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Impala Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome